Ελαστικά Αυτοκινήτων

Ελαστικά Αυτοκινήτου Bridgestone
25 Ιανουαρίου 2016
Ελαστικά αυτοκινήτου Goodyear Eagle F1
23 Φεβρουαρίου 2016

Ελαστικά Αυτοκινήτων
Με την τεράστια ποικιλία και την πληθώρα από ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά από όλους τους επώνυμους κατασκευαστές, η επιλογή σε ελαστικά αυτοκινήτων μπορεί πολλές φορές να φαντάζει δύσκολη, και ίσως απλησίαστη για το μέσο οδηγό. Ας δούμε όμως μερικούς απλούς κανόνες με τους οποίους θα διαλέξετε τα κατάλληλα ελαστικά αυτοκινήτων για το δικό σας όχημα!
tyre-size-graphic

Κανόνας Νο 1: Επιλέξτε τις σωστές διαστάσεις σε ελαστικά αυτοκινήτων ανάλογα με τον τύπο του οχήματός σας. Αρχικά, πρέπει να διασφαλίσετε πως γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις του ελαστικού του οποίου χρησιμοποιεί το όχημά σας, και ενδείκνυται για τις καθημερινές σας διαδρομές και απαιτήσεις. Σημειώστε ακριβώς τις διαστάσεις που θα βρείτε στο πλάι του ελαστικού και είναι της μορφής: « 195/50 R15 92H ». Οι δύο πρώτοι αριθμού συμβολίζουν το φάρδος και το ύψος του ελαστικού αντίστοιχα, ενώ η σήμανση «R» συμβολίζει τη διάμετρο του ελαστικού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επίσης τους δείκτες φορτίου και ταχύτητας, οι οποίοι αποτελούν τον τελευταίο αριθμό και το τελευταίο γράμμα στη σήμανση επάνω στα ελαστικά αυτοκινήτου αντίστοιχα, καθώς δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τις αντοχές και το βάρος το οποίο μπορεί να δεχθεί το εκάστοτε ελαστικό!

2013-mitsubishi-outlander-sport-photo-450789-s-986x603-876x535

Κανόνας Νο 2: Γνωρίστε τον τύπο του οχήματός σας. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής των κορυφαίων εταιριών κατασκευής στα ελαστικά αυτοκινήτων, έχουν αναπτυχθεί πλήθος διαφορετικών κατηγοριών από ελαστικά αυτοκινήτων για κάθε είδος οχήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές του. Έτσι, παρατηρούμε ελαστικά αυτοκινήτου Goodyear, ή ελαστικά αυτοκινήτου Continental, να έχουν σημαντικά αυξημένες επιδόσεις σε ελαστικά αυτοκινήτων για καθημερινή χρήση, καθώς και ελαστικά αυτοκινήτου για αυτοκίνητα 4×4, ενώ τα ελαστικά αυτοκινήτου Bridgestone, στα οποία η εν λόγω εταιρία έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια σε δοκιμές υλικών και τεχνολογιών, παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο πέλμα, με αυξημένη αντοχή, το οποίο ενδείκνυνται για πιο απαιτητικές χρήσεις χωρίς έκπτωση στις επιδόσεις, αλλά και για οδήγηση την πόλη, όπου οι καταπονήσεις είναι συνεχείς από πεζοδρόμια, ή και χωματόδρομους ακόμα, καθιστώντας τα ιδανικά για να αποτελέσουν ελαστικά αυτοκινήτων SUV αλλά και ελαστικά φορτηγών με μικρό βάρος & ημιφορτηγών.

tread_types_en-data

Κανόνας Νο 3: Διαβάστε και ενημερωθείτε για τον τύπο που χρησιμοποιείτε στα ελαστικά αυτοκινήτων για το όχημά σας. Οι διαθέσιμοι τύποι στα ελαστικά αυτοκινήτων είναι οι εξής τρεις: Τα χειμερινά ελαστικά αυτοκινήτων, τα θερινά ελαστικά αυτοκινήτων, αλλά επίσης και τα ελαστικά αυτοκινήτων 4 εποχών! Ο κάθε τύπος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, στα οποία θα αναφερθούμε σε μεταγενέστερο άρθρο μας. Το σημαντικότερο το οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε ωστόσο, είναι πως κάθε ελαστικό αυτοκινήτου, λειτουργεί στη μέγιστη απόδοσή του, εφόσον βρίσκεται στις κατάλληλες συνθήκες και θερμοκρασίες, και επίσης, εφόσον ανταποκρίνεται και ενδείκνυται για τη χρήση την οποία το προορίζουμε!
Με αυτούς του βασικούς κανόνες, είναι σίγουρο πως η επόμενη επιλογή σας στα ελαστικά αυτοκινήτων για το όχημά σας, θα είναι πιο εύκολη, πιο γρήγορη, και σίγουρα πιο οικονομική, με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την ασφάλεια! Και φυσικά, μπορείτε να δείτε όλα τα κορυφαία ελαστικά αυτοκινήτων, από τους κορυφαίους κατασκευαστές στην καλύτερη τιμή της αγοράς, μόνο στο https://elastika-mitoglou.gr !