Ελαστικά αυτοκινήτων: Πώς μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη απόδοση στα ελαστικά αυτοκινήτων μας;

Ελαστικά Αυτοκινήτων Goodyear Eagle F1 Assymetric 3
25 Μαΐου 2016
Ελαστικά αυτοκινήτων Continental ContiPremiumContact™ 5
21 Ιουλίου 2016

Όλο και περισσότεροι οδηγοί αναρωτιούνται γιατί τα ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία αγόρασαν πριν λίγους μήνες ξεκινούν να παρουσιάζουν σημαντικά σημάδια φθοράς, ή παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση σε σχέση στο φρενάρισμα ή στην κατανάλωση καυσίμων. Στο www.elastika-mitoglou.gr σας δίνουμε έξυπνα tips και συμβουλές για να έχετε τη μέγιστη απόδοση από τα ελαστικά αυτοκινήτων σας!
c700x420

Τip 1: Διατηρείτε πάντα τα ελαστικά σας ευθυγραμμισμένα και ζυγοσταθμισμένα από έναν εξειδικευμένο τεχνικό και έμπορο ελαστικών αυτοκινήτων. Η σωστή τοποθέτηση και ευθυγράμμιση στα ελαστικά αυτοκινήτων σας, εγγυάται την ομαλή πορεία και την άριστη κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου σας σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να καταπονούνται τα ελαστικά από τη μη ορθή επαφή τους με το οδόστρωμα.
tyre-pressure-check

Τip 2: Φροντίστε η πίεση στα ελαστικά σας να είναι η ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή, καθώς εσφαλμένα επίπεδα πίεσης στα ελαστικά αυτοκινήτων οδηγούν σε αστάθεια του αυτοκινήτου και αυξημένη κατανάλωση καυσίμων. Η εσφαλμένη πίεση στα ελαστικά αυτοκινήτων δεν εξασφαλίζει την σωστή επαφή του ελαστικού στο οδόστρωμα, οδηγώντας είτε σε μειωμένη πρόσφυση όταν το ελαστικό διατηρεί παραπάνω πίεση από τα κανονικά επίπεδα, είτε αυξημένη επαφή με το οδόστρωμα όταν η πίεση είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από τα ενδεδειγμένα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το αυτοκίνητό μας γίνεται είτε ασταθές, με μειωμένη πρόσφυση, είτε αυξάνει κατά πολύ την κατανάλωσή του.
Get-a-Good-Deal-on-Tires-Step-9

Tip 3: Αποφύγετε την αλλαγή των ελαστικών σας με μεταχειρισμένα. Τα μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων αποτελούν μια φθηνή, αλλά πολύ επικίνδυνη εναλλακτική για την αλλαγή στα ελαστικά αυτοκινήτων σας, καθώς η φθορά που ήδη έχουν υποστεί τα καθιστά πολύ ευάλωτα στις αυξημένες καθημερινές καταπονήσεις, ή σε έντονα καιρικά φαινόμενα με κίνδυνο ρήξης ή αποκόλλησης του ώμου ή του πελματος των ελαστικών. Επίσης, τα μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων έπειτα με επίσημη έρευνα της Continental, σπανίως αποτελούν αξιόπιστη λύση για τα ελαστικά αυτοκινήτων σας, καθώς η αδράνεια στο χρονικό διάστημα που δεν χρησιμοποιείται το ελαστικό οδηγεί σε σκλήρυνση της γόμας πέραν του επιτρεπτού ορίου από τους κατασκευαστές και τα διεθνή στάνταρ ασφαλείας, όπως επίσης και η φθορά του ελαστικού από την προηγούμενη χρήση, μπορεί να είναι εκτεταμένη πέραν των ασφαλών ορίων για χρήση στο δρόμο, παρά την καλή εμφάνιση του ελαστικού, γεγονός που μπορεί να διαπιστωθεί μόνο έπειτα από σχολαστικό έλεγχο ασφαλείας και αξιολόγηση του πάχους του πέλματος του ελαστικού από ειδικό τεχνικό και εξοπλισμό ελέγχου.
wheel-curbing2

Tip 4: Στην περίπτωση που τα ελαστικά αυτοκινήτων σας έρθουν σε επαφή με το πεζοδρόμιο, στρίψτε τους τροχούς σας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτεται το πέλμα του ελαστικού με το πεζοδρόμιο και όχι ο ώμος του. Αυτό εγγυάται την αντοχή στα ελαστικά αυτοκινήτων σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η σύσταση του πέλματος στα ελαστικά αυτοκινήτων είναι σαφώς ισχυρότερη και πολύ πιο ανθετική σε σχέση με τον ώμο του ελαστικού. Κατά την επαφή του ώμου με το πεζοδρόμιο, διακινδυνεύεται η ακεραιότητά του και η διατήρηση του σωστού σχήματός του με την καταπόνηση από το πεζοδρόμιο, καθώς το βάρος του αυτοκινήτου μεταφέρεται ανομοιόμορφα και ανισομερώς στον ώμο του ελαστικού, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ρήξης του ώμου και αχρήστευσης του ελαστικού, έπειτα από συνεχόμενες επαφές με πεζοδρομια.
Απλές και προσεγμένες λεπτομέρειες μπορούν να μεταμορφώσουν την οδηγική συμπεριφορά και την απόδοση στα ελαστικά αυτοκινήτων μας, διατηρωντας παράλληλα την αντοχή και τις επιδόσεις τους μέσα στο χρόνο, εξοικονομώντας μας χρόνο και χρήματα, αλλά και διατηρώντας τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφαλειάς μας στο μέγιστο βαθμό! Εμπιστευθείτε την έμπειρη ομάδα του www.elastika-mitoglou.gr για τα νέα ελαστικά αυτοκινήτων σας και την άψογη ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμισή του, και απολαύστε στο έπακρο, κάθε χιλιόμετρο των διαδρομών σας!