Ελαστικά αυτοκινήτων: Πώς να τα κρατήσεις σε άριστη κατάσταση το καλοκαίρι       

Ελαστικά αυτοκινήτων Bridgestone Potenza
5 Σεπτεμβρίου 2016
Ελαστικά αυτοκινήτων - Elastika-Mitoglou.gr

Όλοι γνωρίζουμε πως τα ελαστικά αυτοκινήτων μας δεν αποδίδουν το ίδιο όλες τις εποχές. Ακόμη κι αν έχουμε επιλέξει ελαστικά αυτοκινήτων 4 εποχών, η απόδοσή τους διαφέρει. Πώς όμως θα διασφαλίσουμε την άριστη απόδοσή τους το καλοκαίρι για να έχουμε άριστη πρόσφυση σε κάθε διαδρομή; Μάθε πώς με τα tips από το https://elastika-mitoglou.gr !

Ελαστικά αυτοκινήτων: Πώς να τα κρατήσεις σε άριστη κατάσταση το καλοκαίρι

Ελαστικά αυτοκινήτων & Σωστή πίεση

Μάθε ποια είναι η ιδανική πίεση στα ελαστικά αυτοκινήτων σου για τους καλοκαιρινούς μήνες και φρόντισε να τη διατηρείς! Τους καλοκαιρινούς μήνες και λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, τα μόρια του αέρα που υπάρχουν μέσα στο ελαστικό διαστέλλονται, με συνέπεια η πίεση πλήρωσης να αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερ-πλήρωση του ελαστικού. Αυτό φυσικά δεν είναι καλό ούτε για την ποιότητα κύλισης του ελαστικού αλλά ούτε και για τη διάρκεια ζωής του. Διατηρώντας τη σωστή πίεση στα ελαστικά αυτοκινήτων σας, διασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία του καθώς και τους βέλτιστους χρόνους ακινητοποίησης.

Ελαστικά αυτοκινήτων - Elastika-Mitoglou.gr

Θερμοκρασία Ελαστικού

Λόγω αυξημένης θερμοκρασίας του οδοστρώματος, τα ελαστικά μας υπερθερμαίνονται πολύ πιο εύκολα το καλοκαίρι από ότι τους υπόλοιπους μήνες. Φυσικά, η μη χρήση τους δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα αυτό, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με έξυπνες κινήσεις. Αρχικά, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά ζεστών ωρών της ημέρας. Στη συνέχεια, προσπαθούμε να μην επιταχύνουμε ή επιβραδύνουμε άσκοπα και άτακτα. Έτσι, τα ελαστικά αυτοκινήτων στρεσάρονται και δημιουργείται αυξημένη τριβή στο πέλμα τους, που οδηγεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, και όπου είναι δυνατό, προσπαθήστε να παρκάρετε σε σκιερό μέρος. Έτσι, θα αποτρέψετε την άμεση επαφή του ελαστικού με τον ήλιο και θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Ελαστικά αυτοκινήτων - Elastika-Mitoglou.gr

Σωστή τοποθέτηση και «ζύγιση» των ελαστικών

Η σωστή τοποθέτηση και εθυγράμμιση των ελαστικών σας αποτελεί έναν πολύ βασικό παράγοντα για την απόδοση και τη διάρκεια ζωής του. Το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι. Η αυξημένη επαφή ενός συγκεκριμένου σημείου του ελαστικού στο οδόστρωμα αποτελεί παράγοντα εξουθένωσής του, καθώς και μη ομαλής λιτουργίας του. Έτσι, και με όλα τα παραπάνω, το ελαστικό μας θα αρχίσει να φθείρεται προς μια κατεύθυνση, και η πρόσφυσή του θα επηρεάζεται αρνητικά. Εμπιστευθείτε το https://elastika-mitoglou.gr για τα νέα σας ελαστικά αλλά και μια απόλυτα εξειδικευμένη ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση στα ελαστικά αυτοκινήτου σας, για άριστη απόδοση σε κάθε χιλιόμετρο!

Με απλές και μικρές συνήθειες μπορούμε να διασφαλίσουμε την κορυφαία απόδοση αλλά και την άψογη λειτουργία στα ελαστικά αυτοκινήτων μας! Αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές από το https://elastika-mitoglou.gr και απολαύστε καλοκαιρινά χιλιόμετρα με ασφάλεια και άνεση!